SOOP Salon Speciaal

Op zondagmiddag 8 januari 2023 presenteren we jullie, in samenwerking met SOOP Cinema, een speciale middag. We vertonen de stomme (ofwel zwijgende) film Menschen am Sonntag.  Het is een rolprent uit 1930, waarin het leven van jonge mensen wordt geschilderd in het Berlijn  van de twintiger jaren van de vorige eeuw. Heel bijzonder zijn de filmbeelden van de nog niet verwoeste hoofdstad in een zomers weekend. Pianist Wim van Tuyl zal bij deze film de pianobegeleiding verzorgen.

De film duurt ongeveer vijf kwartier en tijdens de nazit bieden we hapjes aan, zoals jullie dat van ons gewend zijn. De regulier SOOP Salon op 12 januari vervalt.

Datum en tijd: zondag 8 januari van 15:00 tot 17:00. Inloop vanaf 14:30

Wim van Tuyl werkte meer dan 20 jaar als pianist bij Het Filmmuseum / Eye. Hij begeleidde daar vele zwijgende films. Ook trad hij o.a. op in Lantaren Venster ( Rotterdam), Het Filmhuis Den Haag, Lumière (Maastricht), De Fabriek ( Zaandam), Het Smalfilmmuseum ( Blaricum). Hij begeleidde tijdens het Gergiev Festival Die Niebelungen van Fritz Lang. In Bologna speelde hij namens het Filmmuseum op het zwijgende filmfestival Il cinema ritrovato. Hij verzorgde inleidingen over “ Mozart als filmcomponist ” en “ Russische componisten voor de zwijgende Russische film”. Met Paul de Munnik trad hij op met kinderprogramma’s in het Filmmuseum.