SOOP Cinema

Het is weer najaar! Tijd voor onze films op de zondagmiddag. We hebben weer een aantal mooie films uitgezocht. Laat je verrassen! En voor de prijs (die € 4,- blijft, inclusief de hapjes!) hoeft je het niet te laten. Je kunt de kaartjes aan het begin van de desbetreffende maand kopen aan de bar. Betalen is alleen mogelijk met pinpas. De films beginnen om 14:00 uur. De zaal gaat open om 13:30 uur. Na afloop van de film kan je nog gezellig napraten met een hapje en een drankje.

We hebben de films voor het najaar alvast op een rijtje gezet.

25 september:  Mon Oncle

Franse komedie en satire uit 1958 van Jaques Tati. Met o.a. Jaques Tati en Alain Becourt als het neefje. Mon Oncle is Jaques Tati’s tweede optreden (na Les vacances de monsieur Hulot) als zijn alter ego Monsieur Hulot. Kaartverkoop aan de bar vanaf donderdag 1 september.

Hulot woont in het oude Parijs. Zijn familie, zus zwager en neefje, woont in een hypermodern buitenhuis vol met hypermoderne technologie waar hij niets van begrijpt. Dat leidt tot veel komische misverstanden, hoogtepunt is de fontein in de strakke tuin die alleen werkt als er wordt aangebeld. De film is ook een commentaar op de kille moderne maatschappij. 

30 oktober: Paterson

Amerikaanse romantische drama/komedie film uit 2016 van Jim Jarmusch. Met o.a. Adam Driver, Golshifteh Farahani en Nellie, de hond. Kaartverkoop vanaf maandag 3 oktober.

Paterson is een doodgewone buschauffeur in het voorstadje Paterson. In de pauzes schrijft hij gedichten. Zijn vrouw Laura kookt fantastisch, speelt gitaar en wil countryzangeres worden. Zij vindt de gedichten van haar man prachtig en wil dat ze uitgegeven worden. Na zijn werk laat hij zijn hond uit en drinkt een biertje in het buurtcafé. Een saai leven? Zeker niet, laat dat maar aan Jim Jarmusch over die met deze film aantoont hoe komisch, weemoedig en wonderlijk het alledaagse leven kan zijn.

27 november: Undine

Duitse dramafilm uit 2020 van Christian Petzold. Met o.a. Paula Beer en Franz Rogowski. Kaartverkoop aan de bar vanaf vanaf dinsdag 1 november.

“Als je me verlaat moet ik je doden”, zegt de Berlijnse twintiger Undine (Paula Beer) als haar vriend het wil uitmaken. “Dat weet je toch?” Ze verwijst naar de mythe waarnaar ze is vernoemd: een undine is een waternimf die eeuwige trouw eist van haar romantische partner. Maar maakt Undine nu een grapje of is ze serieus? Is ze echt een soort sprookjesfiguur? Regisseur en scenarist Petzold speelt een listig en vermakelijk spel met deze onzekerheid, waar zijn innemende hoofdrolspelers ook goed raad mee weten. Beer won in Berlijn de prijs voor beste actrice.

11 december: Dr. Pulder zaait papavers

Nederlandse thriller/dramafilm uit 1975 van Bert Haanstra. Met o.a. Kees Brusse, Ton Lensink, Dora van der Goens, Henny Orri. Vanwege de kerstperiode draaien we deze film niet op de laatste zondag van de maand, maar op zondag 11 december. Kaartverkoop aan de bar vanaf maandag 28 november.

Een dorpsdokter met een wat ingeslapen bestaan krijgt bezoek van een oude studievriend die een totaal ander leven leidt. Nadat die morfine uit zijn medicijnkast heeft gestolen besluit de arts zich te verdiepen in het milieu van zijn verslaafde vriend. Met alle gevolgen van dien. Haanstra, beter bekend om zijn poëtische documentaires, werd genomineerd voor een Gouden Beer op het Berlijnse filmfestival voor deze verfilming van Anton Koolhaas’ roman “De nagel achter het behang”.

Tot ziens en veel kijkplezier, Marina (namens SOOP Cinema)