Als Bach dat geweten had…

Het harpconcert op donderdag 13 oktober was een succes. Er waren een kleine 30 mensen aanwezig en het is een heel bijzondere ervaring, zo’n huiskameromgeving / muzikale salon. Er is zoveel contact met het publiek.

De harpiste, Josefien De Waele, vertelde over haar instrument en de mogelijkheden ervan. Ze liet deze horen door muziek uit verschillende tijden te spelen. Ze speelde onder andere een prelude van Bach. Er werd in Bachs tijd niet voor harp gecomponeerd. Dit instrument, zoals het nu is, werd pas later ontwikkeld. Als Bach de harp gekend zou hebben, dan had hij er ongetwijfeld veel muziek voor hebben geschreven.

Het was prachtige muziek. We hebben er van genoten! Overigens, Josefien studeert op 21 december af in het Conservatorium van Amsterdam. Het concert begint om 12:00 en duurt anderhalf uur. De toegang is gratis.

Tekst: Angelie Weber

Op donderdag 13 oktober kwam Josefien De Waele naar de SOOP om ons te verblijden met alweer een prachtig huiskamerconcert. Deze vinden plaats op de 2e donderdag van de maand en beginnen om 16:30.

Josefien is harpist en leerling van het Conservatorium van Amsterdam. Ze speelde een soloprogramma met muziek van barok tot hedendaags, waarin veel verschillende klanken en mogelijkheden van de harp naar voren kwamen:

  • C. Salzedo: Jeux d’ Eau
  • G.F. Handel: Harp Concerto, deel 1 ‘Allegro’
  • P. Hindemith:  – Sonate für Harfe, deel 2 ‘Lebhaft’, deel 3 ‘Lied’
  • E. Parish-Alvars: Sérénade
  • J.S. Bach: Prelude no.8, uit WTK boek 1, BWV 853
  • H. Renié: Ballade Fantastique

Wil je meer weten of Josefien? Klik dan op Biografie Josefien De Waele (Harp)