Op donderdag 10 november om 16:30 konden we luisteren naar Laura Rouy (gitaar) en Pauline Ngolo (cello). Op het programma stonden werken van o.a. Schubert, Piazolla, Villa-Lobos en Atenas Ourkouzounov.

Laura en Pauline ontmoetten elkaar in 2021 op het Conservatorium van Amsterdam en besloten samen de klanken van hun instrumenten te verkennen. Het duo breekt met het idee dat de gitaar begeleidt en de cello zingt. Het duo speelt repertoire vol contrast, zacht en licht, maar ook vol vuur en passie.

Programma

Laurent Boutros (1964): Easter Waltz
Pjotr Iljitsj Tsjaikovski (1840- 1893): Nocturne op 19 n.4 (Arr. Laura Rouy)

Franz Schubert (1797- 828): Ständchen
Mathias Duplessy (1972): Rêve Exalté
Heitor Villa-Lobos (1887 -1959): Bachianas Brasileiras n.5, Aria
Astor Piazzolla (1921- 1992 ): Night Club 1960
Atanas Ourkouzounov (1970) : Tanzologia
– I. Contempotango
– II. Valse Slave
– III. Bulgarian Rock

Biografie

Duo Canopée is in 2021 ontstaan uit de ontmoeting van twee musici: Laura Rouy (gitarist) en Pauline Ngolo (cellist). Terwijl ze hun studie voortzetten aan het Conservatorium van Amsterdam, besloten ze om samen de gemengde klanken van hun instrumenten te verkennen.

Als onderdeel van hun bacheloropleiding werkten ze samen met Izhar Elias, Gabriel Bianco en Maarten Mostert. Duo Canopée probeert het vooropgezette idee te doorbreken dat de gitaar is beperkt tot een begeleidingsrol, terwijl de cello zingt. Ze bewijzen dat hun twee instrumenten zowel een harmonische als een melodische functie hebben. Dit jonge duo wil een gevoelige muzikale ervaring scheppen en hun passie voor muziek delen met de luisteraars.

Duo Canopée trad verschillende keren op in Frankrijk, zoals op het Paris Guitar Festival, het Festival Européen Jeunes Talents en het Festival Roland Dyens in de Skaï. En ook in Nederland speelden ze op het Grachtenfestival, Huis De Pinto, Oosterkerk, etc. In maart 2022 werden ze geselecteerd als een van de artiesten voor de tournee 2023-2024 van de Jeunesses Musicales de France. Het duo vervolgt zijn reis in Nederland en Frankrijk met verschillende komende projecten en concerten.

Reacties

Angela Weber: Het was een prachtig concert op 20 november. Er waren ruim 40 personen en ik hoor alleen maar dat mensen genoten hebben. Het is in de SOOP Salon heel bijzonder dat het zo intiem is, dat er zoveel contact is met de jonge musici. En daarna kun je nog samen napraten bij een hapje en een drankje. Ik hoorde zelfs iemand haar Frans oefenen in een gesprekje met de twee musici, die ook gezellig nog even bleven.

SOOP Salon zoekt versterking

Welke muziekliefhebber wil de muziekcommissie komen versterken? We organiseren met veel enthousiasme per seizoen 8 concerten en vergaderen 8 keer voor het komende concert. Zelf een muziekinstrument spelen is niet vereist!

Voor meer informatie en contact: Angelie Weber