Filmklassieker van John Huston

Op zondag 29 januari vertonen wij Key Largo, de beroemde ‘film noir’  van regisseur John Huston (VS 1948), met onder anderen Humphrey Bogart, Lauren Bacall, Claire Trevor en Edward G. Robinson.

De film speelt zich goeddeels af in een hotellounge op een door stormen geteisterde ‘key’ (eiland) voor de kust van Florida. De gedesillusioneerde WO II-veteraan Frank McCloud (Bogart) is er net neergestreken en moet vaststellen dat gangster Johnny Rocco (Robinson) er de lakens uitdeelt. Aanvankelijk kijkt Frank de kat uit de boom, maar wandelend geweten Nora (Bacall) doet een voorzet: “Maybe it’s a rotten world, but it’s not lost as long as someone is willing to go on fightin”. Beklemmend Kammerspiel met Robinson in topvorm. Claire Trevor kreeg een Oscar voor bijrol als zuipend gangsterliefje.

Laat je verrassen met Key Largo! En voor de prijs (die € 4,- blijft, inclusief de hapjes!) hoeft je het niet te laten. Je kunt de kaartjes vanaf dinsdag 3 januari kopen aan de bar. Betalen is alleen mogelijk met pinpas. De films beginnen om 14:00 uur. De zaal gaat open om 13:30 uur. Na afloop van de film kan je nog gezellig napraten met een hapje en een drankje. Tot dan!