Overige activiteiten

SOOP Cinema: ‘Key Largo’

Filmklassieker van John Huston Op zondag 29 januari vertonen wij Key Largo, de beroemde 'film noir'  van regisseur John Huston (VS 1948), met onder anderen Humphrey Bogart, Lauren Bacall, Claire Trevor en Edward G. Robinson. De film speelt zich goeddeels af in een...

Lees meer

Fotoclub

De fotoclub van de SOOP heeft een speciale opzet. Het is géén cursus waar de technische aspecten van de fotografie worden behandeld. Op donderdag 1 december 2022 wordt ook de nieuwe tentoonstelling van de fotoclub geopend, met muzikale begeleiding door het Trio Blue Band.

Lees meer

SOOP Expositie: Marianne Pruimboom

Op donderdag 1 december om 16:30 vindt de vernissage plaats van beeldend kunstenaar Marianne Pruimboom met haar expositie ‘Full Colour in gouache en olie’, met muzikale begeleiding door het Trio Blue Band. De expositie is te zien tot en met 1 februari 2023.

Lees meer

Leven in De Brouwerij

Misschien ben je er wel eens langs gelopen, langs de Hoogtekadijk 61. En heb je je wel eens afgevraagd of de naam De Brouwerij boven de deur iets te maken had met de brouwerij die hier vroeger in de buurt stond. In naam wel, maar onze SOOP'genoot Lennert Ras legt uit hoe het verder zit:

Lees meer

ZKV’s van Henry

Buurtgenoot Henry Kloostra is voor velen van de SOOP een jarenlang vertrouwd gezicht. Hij heeft toegezegd ons regelmatig één van zijn Zeer Korte Verhalen (ZKV) toe te sturen.

Lees meer

Hier met die doppen

Doe je met ons mee doppen verzamelen? Gooi ze in het rode bakje en wij zorgen ervoor dat ze een mooie herbestemming krijgen.

Lees meer