Over SOOP

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan via SOOP Nieuwsbrief en je ontvangt onze nieuwsbrief. Ben je die kwijt? Ga dan naar SOOP Nieuwsbrieven Archief

De SOOP: Toen

De stichting is ontstaan in de jaren 1990, uit een gezamenlijk initiatief van een aantal oudere buurtbewoners, de gemeente Amsterdam en enkele buurtorganisaties.
Gebleken was, dat er grote behoefte bestond aan een ontmoetingsplek, waar ondernemende senioren zelf op vrijwillige basis, voor werkwijze, beheer en bestuur verantwoordelijk waren. In die dagen een nieuw geluid in welzijnsland! De gemeente stemde in met dit ambitieuze plan en zegde financiële ondersteuning toe voor een deel van de kosten.
Op 17 april 1998 openden wij voor het eerst de deuren van onze eigen ruimte in de Nieuwe Kerkstraat 124. 

De SOOP: Nu

In de loop der jaren hebben wij met een groeiende groep oudere en jongere senioren een bloeiend ontmoetingscentrum opgebouwd. Leeftijdgenoten ontmoeten elkaar hier, ontdekken gedeelde interesses en leren elkaar kennen: ze gaan samen aan de slag, doen mee met een cursus, leren iets nieuws of ontwikkelen een verborgen talent. Er is, letterlijk en figuurlijk, ruimte voor het uitwisselen van ervaringen, kennis en kunde op velerlei gebied. Zoals talen en culturen, fitness, computerkennis, bridge en allerlei creatieve cursussen. Natuurlijk staat de deur ook open voor bezoekers die gewoon langskomen voor de gezelligheid, koffie met de krant, een gesprek, een afspraak binnen of buiten in onze zomerse tuin.

De SOOP: Centrum van bedrijvigheid

Wij hebben geen betaalde krachten in dienst. Alle – meer dan 90 – medewerkers zijn vrijwilligers: een gevarieerd en inspirerend gezelschap! Zij doen de administratie, docentschap/begeleiding van cursussen en clubs, staan achter de bar of werken in de tuin, maken de nieuwsbrief, de website, regelen de financiën, organiseren kunst & cultuur-evenementen of zorgen voor de coördinatie van alles en iedereen. 

Inhoudelijke jaarverslagen

2021: Klik hier (opent als PDF in nieuw venster)

2020: Klik hier  (opent als PDF in nieuw venster).