Openingstijden in augustus 

Van maandag 18 juli tot en met 5 augustus van 11:00 tot 14:00 uur

Van maandag 8 augustus tot en met 26 augustus van 14:00 tot 17:00 uur

SOOP Expositie

Vernissage!

Je bent van harte welkom bij de SOOP op donderdagmiddag 11 augustus om 16:30 voor de feestelijke opening van de expositie “Reflecties, Patronen en Portretten”. Recent werk van SOOP-docent Kees Valentijn & Cursisten. Met muzikale begeleiding van de Blue Band.

De cursisten hebben weer met inzet en plezier gewerkt. De reflecties zijn op diverse manieren uitgevoerd. De landschappen zijn geschilderd met acryl op doek. Hierbij was de uitdaging om te onderzoeken in hoeverre de weerspiegeling verschilde van het landschap zelf. De portretten zijn gemaakt met pastel op (gekleurd) papier. Vooral de techniek van het tekenen met pastelpotloden had de nadruk. Bij het werken in linodruk ging het er om een voorstelling te vertalen in patronen en omgekeerd, spiegelbeeldig denken.

Buurtborrel

De buurtborrel  van SOOP & Vrienden van de Plantage op donderdag 25 augustus begint om 16:30 uur. Alleen de borrel deze keer. Vanaf september beginnen de lezingen weer (van 16:30 tot 17:30 uur) op de laatste donderdag van de maand. De Buurtborrels vinden dan als vanouds weer plaats vanaf 17:30 uur.

Bridgeclub

Wilt je ook graag bridgen bij de SOOP? Dat kan. We spelen op 3 en 5 augustus in de ochtend van 11:00 tot 14:00 uur. En op 10, 12, 17, 19, 24 en 26 augustus in de middag van 13:30 tot 17:00 uur. Graag eerst van te voren aanmelden bij één van onze coördinatoren. Dat kun je doen via de gegevens in de laatste SOOP Nieuwsbrief. En ben je die kwijt. Ga dan naar Archief SOOP Nieuwbrieven. De kosten bedragen  € 2,- per keer.

SOOP Zondag op 21 augustus

Van 12:00 uur t/m 16:00 uur gaan we biljarten en of kun je leren biljarten. Tussen 14:00 uur en tot 17:00 uur doen we de jazz. Om 18:00 uur wordt een driegangenmenu geserveerd. Bereid door Els Kramer en Nora Borburg voor € 15,- per persoon. Je kunt je voor deze maaltijd inschrijven bij de bar. Er is slechts plaats voor maximaal 15 personen.

SOOP Biljarten

Vanaf 9 augustus is er weer biljarten van 14:00 tot 16:30 uur. De kosten bedragen € 2,- per middag.

Vrijwilliger worden bij de SOOP

is deel uitmaken van een hechte gemeenschap van vijftigplussers in 1018 en nabije omgeving.

Wij zoeken:

  • Enthousiaste creatievelingen voor het redactieteam. We zoeken mensen die kunnen meedenken, maar daarnaast ook kunnen meehelpen met het ontwikkelen en onderhouden van een aantrekkelijke website en nieuwsbrief.
  • Gastvrouwen en gastheren die het leuk vinden een dagdeel achter de bar te staan.
  • Klussenman of -vrouw. De werkzaamheden zijn heel divers: van klein onderhoud gebouw tot het ophangen van de kunstwerken voor de tentoonstellingen. De werktijden zullen in overleg zijn al naar gelang de noodzaak (bijv. 1x per week een dagdeel).

Lijkt dit je leuk en/of wil je wat meer informatie? Neem dan contact op via het sturen van een mail naar soop@xs4all.nl. We willen je graag ontmoeten!