Beste bezoekers

herfstbloeier in de tuin van de SOOP

De Soop is er voor iedereen die rustig wil genieten van een hapje of een drankje, uitgeserveerd door een select gezelschap aan vrijwilligers. De kranten liggen voor u klaar en onze uitstekende bibliotheek zorgt voor extra leeservaring. Wilt u met meerdere mensen komen? Ook prima. Spreek af met man, vrouw, buur of vage kennis en uw dag kan niet meer stuk.
Op deze site vindt u informatie over ons cursusaanbod en de evenementen op de donderdagmiddagen. Zoals de SOOPuur lezingen, concerten, exposities en de maandelijkse buurtborrel.  Het loopt storm voor de Soopcinema, dit keer de tweede zondag in december i.v.m. de Kerstdagen. Ook de bridgedagen worden weer enthousiast en trouw bezocht. En let ook op vele computercursussen (installeren corona check-app) die er worden aangeboden.
Inschrijven voor een cursus gaat via de nieuwsbrief (tenzij anders vermeld). Abonneer u op de nieuwsbrief via <nbsoop@xs4all.nl>
Let op: bij binnenkomst dient iedereen een coronacheck app te laten zien.

Internationaal bezoek

Op maandagmiddag 6 september kregen we bezoek van een grote internationale groep post-graduate architectuurstudenten. Zij bekwamen zich dit jaar verder vanuit Delft op hun vakgebied. Hun begeleider besloot om in het kader van ´kennismaking met sociale structuren en instellingen´ de SOOP te vragen om de hele groep te ontvangen. En laat die begeleider nou net toevallig een architectenbureau in onze straat hebben geopend. SOOP kon hen van alles vertellen en laten zien over het reilen en zeilen van ons ontmoetingscentrum. Op die maandagmiddag wandelden 24 enthousiaste, zeer belangstellende en gemotiveerde jonge mensen onze tuin binnen! Ze waren onder de indruk van opzet en werkwijze van de SOOP en stelden daarover een hele serie interessante vragen! Als sluitstuk werd nog in kleine groepjes ons gebouw bekeken, dat in de anderhalve eeuw van zijn bestaan zoveel verrassende bouwkundige veranderingen heeft ondergaan. Een traktatie voor deze aankomende architecten!