Een vrolijk stemmend verhaal
door Silvie van Venrooij

“Afgelopen woensdag waren we als bridgeclub voor het eerst weer in de SOOP. Dat was een beetje feestelijk, maar ook spannend en onwennig. Al die voorzorgsmaatregelen: handen ontsmetten en wel –tig keer afstand houden en nog wat weinig mensen. Voor een aantal van onze trouwe bridgers kwam deze opening waarschijnlijk toch wat onverwacht. Maar we hebben ook wat weinig plaatsen. Per keer hebben we ruimte voor 8 mensen. Dan is die 1,5 meter goed te handhaven.
Het was heel fijn om elkaar weer gezond en wel te zien. Het is altijd al een gezellige boel: serieus bridgen, maar ook veel lachen en nieuwtjes uitwisselen. Nu was het nog informeler dan gewoonlijk. Cake (nog van het stadsdorp), blije gezichten en begroetingen, en iedereen even vriendelijk tegen elkaar. Gegrap over afstand houden (maar wel doen) en roepen om je handen te ontsmetten. Maar vooral dat laatste wende snel. Ik zelf heb mijn handen nog nooit zo vaak ontsmet als deze middag. Maar het velletje zat er na afloop nog wel op.
De Gelaghkamer die nog wel leek op de oude, maar met 12 stoelen wel ineens erg leeg. De nieuwe deur naar de tuin kon door mij voor het eerst open bewonderd en gebruikt worden. Genieten van de tuin, zoals anders, maar toch ook weer niet. Want ook daar geldt 1,5 meter afstand. Geert had de tuin wel groen weten te houden ondanks de droogte, maar de fleurigheid ontbrak nog.
Na afloop, zoals een aantal van ons al gewoon waren, lekker drankjes drinken met pinda’s en zoutjes natuurlijk. Ans op haar eentje achter de bar, dapper bijgestaan door haar Catootje en Geert als verantwoordelijk A-teamer. Het was gezellig en bijna zoals van oudst.”  Amsterdam, 8 juni 2020

Wilt u ook informatie, verhalen of commentaren met ons delen? Neem dan contact op met websoop@xs4all.nl.
Voor nu: blijf gezond en wij hopen u spoedig weer te ontmoeten.