Lezen in het Spaans

En un lugar de la Mancha, de cuyo nombre no quiero ……  Nee, we gaan niet meteen de Don Quijote van Cervantes bij de wieken pakken. We zullen het wat rustiger aan doen.

In deze leescursus Spaans maken we gebruik van een leesboekje dat speciaal voor het onderwijs is gemaakt. We volgen de belevenissen van een taxichauffeur met haar vrienden en buren in Barcelona. In deze vermakelijke en spannende verhalen maak je kennis met het alledaagse taalgebruik in Spanje, waarin ook ’platte’ woorden en uitdrukkingen niet worden geschuwd. Op de omslag van het boekje staat dan ook de leeswijzer ‘18+’. Hilariteit verzekerd!

Voor wie??

Heb je al eerder lessen Spaans gevolgd, bij de SOOP of elders? En heb je een aardige basis in de Spaanse taal, halfgevorderd (taalniveau A1+)? Dan is deze cursus misschien iets voor jou om je Spaans weer wat op te vijzelen. Om een indruk te krijgen van je taalniveau Spaans kun je hier klikken voor een voorbeeld.

Werkwijze

Deze leescursus bestaat uit 12 bijeenkomsten. Voor elke les lees en vertaal je een hoofdstukje uit het leesboek. Tijdens de les lopen we dan de vertalingen na en krijg je aanvullende taalinformatie. Natuurlijk proberen we ook zoveel mogelijk Spaans te spreken. En ondertussen gaan we verder met het opbouwen van onze basiswoordenschat. Het boekje heet Fantasmas en la escalera en is te verkrijgen voor € 11,40 (inclusief audio-cd) via Bol.com of via je eigen boekhandel.

Inlichtingen en aanmelden

Wil meer weten over deze leescursus of je zelfs al inschrijven? Dat kan zodra deze in de SOOP Nieuwsbrief wordt aangekondigd. Daar in kun je lezen hoe, wanneer en met wie.