Engels 1 (conversatie)

De meeste mensen vinden dat zij zich weliswaar een beetje kunnen redden, maar een ontspannen gesprek voeren in het Engels is andere koek. Voor deze mensen wordt er Engelse conversatieles gegeven. Er wordt in een rustig tempo geoefend in het spreken. Dat gebeurt naar aanleiding van verschillende teksten over verschillende onderwerpen.

Dit is een extra zomercursus voor degenen die niet meer op de maandagmiddag geplaatst konden worden. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Maximum aantal deelnemers is 6.

Datum en tijd: vrijdagmiddag van 14:00 tot 16:00, zes lessen beginnend op 9 september.

Docent: Marieke Kloosterman

Kosten: € 12,- (exclusief materiaal). Het cursusgeld wordt geïnd op de SOOP en kan alleen met pin betaald worden.
Aanmelden: zie Nieuwsbrief

Engels 2 (conversatie voor gevorderden)

Aan de hand van een wekelijks toegestuurd artikel uit een Engelse of Amerikaanse krant behandelen we betekenis, uitspraak en grammatica van de tekst. Ook komt er vaak literatuur ter sprake. De in paragrafen verdeelde tekst wordt door de cursisten voorgelezen. We praten ook over een te kiezen onderwerp en kunnen dan vaak heerlijk van mening verschillen. Er wordt uitsluitend Engels gesproken. De bedoeling is een levendige les met ook de nodige humor. Op de laatste van 6 lessen behandelen we een gedicht.

Docent: Frits Pront