Let op:
Tenzij anders aangegeven worden de groepslessen gegeven op de pc’s van de SOOP. Je hoeft niet je eigen laptop mee te brengen.

Inschrijven
Je kunt je inschrijven voor een cursus door een e-mail te sturen aan
soopcomputercursus@gmail.com. Vermeld daarin je telefoonnummer en je naam en voor welke cursus je wilt inschrijven en de startdatum.

Wachtlijst
Als er geen plek meer is in een cursus kom je op de wachtlijst. Je krijgt dan voorrang als de cursus opnieuw wordt gegeven. Er wordt contact met je opgenomen om te vragen of je de cursus alsnog wilt volgen.

 1. Workshop foto’s en documenten beheren in Windows 10.
  In deze workshop wordt dieper ingegaan op het gebruik van de verkenner in Windows 10, het beheren en ordenen van bestanden zoals foto’s en documenten en het maken van (sub-)mappen.
  DOCENT: Jan Scheeper

 2. Cursus: leer de iPhone kennen.
  Een smartphone is een mobiele telefoon met een aanraakscherm (touchscreen). Het is een kleine computer, die wordt bediend met de vingers. Behalve om te bellen en te sms’n kun je met een smartphone ook internetten , e-mailen, foto’s maken en bekijken, muziek luisteren en spelletjes spelen. In deze cursus leer je de iPhone, de smartphone van Apple, beter kennen. Daarbij maak je gebruik van je eigen iPhone.

 3. Workshop WhatsApp op een Android smartphone
  WhatsApp is de populaire berichtendienst die op allerlei smartphones beschikbaar is. Met deze zogenaamde messenger is kun je niet alleen berichten uitwisselen, maar ook foto’s en video’s. Daarnaast kun je met WhatsApp (beeld)bellen. In deze workshop voor een Android
  smartphone leer je de mogelijkheden van WhatsApp kennen. Daarbij maak je gebruik van je eigen smartphone.
 4. Cursus De basisbeginselen van Windows 10
  In deze cursus lopen we langs de basisfuncties van Windows 10: het aanmelden, het bureaublad, het startscherm, het startmenu etc. Deze workshop is ook een opfrisser voor de cursus “Leren omgaan met Windows 10” die bij de start van Windows 10 vele malen is gegeven.
  Er wordt volop gelegenheid geboden om vragen en problemen aan de orde te stellen, die je bij het werken met Windows 10 tegenkomt.
 5. Cursus Leer de iPad kennen
  Een tablet is een handzame, platte computer met een aanraakscherm (touchscreen). Een tablet wordt bediend met de vingers en is gemakkelijk mee te nemen. Een tablet is heel geschikt voor internetten, e-mailen, foto’s bekijken, muziek luisteren, boeken lezen en spelletjes
  spelen. In deze cursus leer je de iPad, de tablet van Apple, beter kennen. Om aan deze cursus deel te nemen dien je in het bezit te zijn van een iPad en deze in de cursus te gebruiken.
 6. Workshop Beter leren omgaan met Gmail
  In deze workshop leer je de mogelijkheden van Gmail, de webmail dienst van Google, beter kennen. Zoals het sorteren en markeren van e-mail; het gebruik van kleur en veranderen lettertype en -grootte. Ook komen aan de orde het organiseren van postvakken, het maken van mappen en het openen en opslaan van bijlagen. In deze workshop kun je de eigen laptop
  gebruiken.
 7. Cursus Leer Facebook kennen
  Via Facebook kun je eenvoudig in contact komen met familie en vrienden. In deze cursus leer je hoe je Facebook kunt gebruiken. Er wordt uitgelegd hoe je een profiel aanmaakt en vrienden toevoegt aan het eigen netwerk. Ook de privacy instellingen van Facebook komen aan de orde.
 8. Workshop Beveiliging in Windows 10
  In deze workshop gaan we in op de veiligheid van je Windows 10 computer. We behandelen bijvoorbeeld het maken van back-ups, het verwijderen van programma’s, het kiezen van een goed password en we gaan in op antivirus- en antispyware software.
  Cursus Leer de Android tablet kennen
  Een tablet is een handzame, platte computer met een aanraakscherm (touchscreen). Een tablet wordt bediend met de vingers en is gemakkelijk mee te nemen. Een tablet is heel geschikt voor internetten, e-mailen, foto bekijken, muziek luisteren, boeken lezen en spelletjes spelen.
  In deze cursus leer je een tablet met het Android besturingssysteem, beter kennen. Daarbij maak je gebruik van je eigen tablet.
 9. Cursus Fotoboek maken
  Maak een fotoboek met je eigen foto’s, voeg teksten toe en laat het afdrukken in een mooi boek. In deze cursus leer je een fotoboek te maken met het gratis programma van de Albelli afdrukcentrale.
  Docent Evert Kulk
 10. Workshop Zonder abonnement telefoneren, beeldbellen en tv-kijken
  In deze workshop leer je te telefoneren, beeldbellen en tv-kijken zonder extra kosten. Je maakt kennis met de benodigde programma’s en kunt zo nodig geholpen bij het installeren en gebruik van die programma’s.
  Je kunt je eigen smartphone, laptop of tablet meenemen of gebruik maken van een van de computers van de SOOP.
  Docent Wim Claassen
  Maandag van 14.00 tot 16.00
  Aanvang 3 januari, duur 2 lessen
  Kosten € 12,- inclusief cursusdocumentatie
  Voorkennis: Goed kunnen omgaan met de computer op het niveau van een afgeronde beginnerscursus.